Україна боротиметься за Сенцова і Кольченка, - Міністерство закордонних справ

Дипвідомство обіцяє докласти всіх зусиль для звільнення українських політичних в'язнів у Росії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Twitter очільника українського МЗС Павла Клімкіна.

"Приголомшений ув'язненням Сенцова та Кольченка у Росії за злочини, яких вони не здійснювали. Ми не здамося у боротьбі за них", - написав Павло Клімкін у своїму профілі у соцмережі.

Міністерство закордонних справ озвучило вимогу негайно звільнити Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших політичних заручників.

"Вимагаємо від російської сторони припинити судовий фарс, який задля амбіцій російського керівництва калічить людські долі", - зазначається у повідомленні.

У МЗС зазначають, що вирок кримським активістам остаточно підтвердив відхід Росії від правил правосуддя на догоду режимові.

"Виконуючи політичне замовлення влади Кремля, суд повністю знехтував законом, проігнорувавши, зокрема, надані захистом українських громадян докази про їхню непричетність до інкримінованих дій. Такий вирок свідчить про відхід Російської Федерації від принципу неупередженості слідчого процесу та дотримання універсальних норм у сфері прав людини", - стверджують у дипвідомстві.

Міністерство закордонних справ закликало світову спільноту засудити цей факт і пообіцяло докласти всіх зусиль задля звільнення співвітчизників. У коментарі Еспресо.TV консул України в Ростові повідомив, що консульство вимагатиме зустрічі з політув'язеними.

Нагадаємо, сьогодні Олег Сенцов та Олександр Кольченко отримали вироки в ростовському суді.