Дуда обговорить із Меркель збільшення тиску на Росію

Польський президент Анджей Дуда збирається обговорити із німецьким канцлером Ангелою Меркель шляхи посилення тиску на Росію

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на німецьке видання Bild.

"Я хочу обговорити під час візиту в Берлін способи підвищення тиску на Москву, щоб закінчити війну і досягти стабільного миру", - сказав президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю виданню Bild. Візит польського президента у Берлін відбудеться 28 серпня.

Дуда нагадав, що суверенна країна була атакована на очах у всієї Європи. Він упевнений, що Захід не може ігнорувати порушення міжнародного права і повинен наполягати на відновленні колишнього статус-кво.

"Мінські угоди мають дотримуватися до 31 грудня. А що далі? Я вважаю, що варто розглянути продовження міжнародної залученості у мирному процесі в Україні. Президент Порошенко заявив, що міжнародна підтримка України необхідна терміново. Метою є міцний, справедливий мир", - наголосив Дуда.

Він також нагадав про необхідність посилення східної фаланги НАТО у відповідь на зміну геополітичної ситуації в регіоні. Про це він також говорив на зустрічі з естонським президентом, а також це питання за ініціативою Анджея Дуди піднімуть на осінньому саміті східних країн НАТО.