Геращенко говорить про прогрес у мінських переговорах із сепаратистами

На переговорах робочої групи з гуманітарних питань у Мінську вдалося досягти певного прогресу

Про це повідомила у Facebook уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, нардеп від БПП Ірина Геращенко, пише Еспресо.TV

"Чотиригодинна дискусія. Є обережний оптимізм щодо розблокування питання зі звільненням заручників. Є обережний оптимізм щодо допуску МКЧХ до тюрем, де утримуються ті, хто відбуває покарання за вироками українських судів і хоче бути переміщеним в інші пенітенціарні установи на українській території", - написала вона.

За словами Геращенко, українські представники також виступили з ініціативою переміщення на підконтрольну Україні територію двох інтернатів з хворими дітьми.

"Дай Бог, щоб це питання вирішилося, дітям краще подалі від лінії зіткнення. Особливу увагу приділили питанню необхідності забезпечити безпеку шкіл в населених пунктах поблизу лініі зіткнення. Це питання ми обговорювали під час поїздки на Донбас з Жебрівським і Тукою...", - зазначила уповноважений президента.

Вона резюмувала, що переговори були непростими.

"Мінськ - це завжди важко. Але ті, хто говорять, що мінські переговори вичерпані, просто не розуміють реальності, страшної реальності. Я готова говорити з ким завгодно, аби тільки рятувати з полону наших хлопців, і зробити все для безпеки наших дітей", - наголосила Геращенко.

Нагадаємо, після зустрічі ватажок "ДНР" заявив, що компромісу про відведення техніки калібром менше 100 мм не досягнуто. Сьогодні у Мінську пройшли тристоронні консультації за участі сепаратистів.