На Генасамблеї ООН Росію можуть обмежити у праві вето, - Клімкін

На наступному засіданні Генеральної асамблеї ООН, яке відбудеться у вересні, може бути обмежено право вето

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі телеканалу "Інтер", передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

Очікується, що під час наступного засідання Генасамблеї ООН право вето російської сторони буде обмежено.

"По-перше, дискусія йде, ми дуже підтримуємо ідею щодо обмеження права вето. Існує ініціатива, до якої вже приєдналися понад 40 країн. Я завжди був затятим прихильником обмеження права вето, оскільки ми не можемо залишатися в 40-их і 50-их роках. Ми живемо в іншому, глобалізованому світі", - наголосив Клімкін.

Він нагадав, як наприкінці липня Росія заблокувала створення міжнародного трибуналу щодо катастрофи Боїнга-777 на Донбасі.

"І коли в Раді безпеки трапляються випадки, такі як наприкінці липня, коли Росія просто заблокувала створення трибуналу по малайзійському Боїнгу, це єдиний механізм, як можна розслідувати, як це сталося, а головне - притягнути винних до відповідальності", - зазначив глава МЗС.

Він вважає, що поступово все ж вдасться позбавити Росію права вето.

Нагадаємо, лідери країн "нормандської четвірки" можуть провести чергові переговори під час сесії Генеральної асамблеї ООН, яка відбудеться у вересні в Нью-Йорку.