Російські інвестори злякались санкцій і не прийшли до Криму

В окупованому Криму так і не стартували більшість раніше обіцяних інвестпроектів через побоювання потрапити під санкції і втратити міжнародних партнерів

Про це передає Еспресо.TV, з посиланням на "Новости Крыма".

Йдеться про будівництво нового туристичного комплексу з парком розваг, територією на 20-40 га між Алуштою і Феодосією. Новий курорт, за планом, мав поповнити кількість відпочивальників в Криму на 40 тисяч людей в рік.

Обіцяв побудувати комплекс власник Тувинської енергетичної промислової корпорації Руслан Байсаров (екс-зять Алли Пугачової). На будівництво планувалося виділити 12 млрд руб.

Нелегітимна влада анексованого Криму повідомляє про наявність інтересу інвесторів до ще кількох великих проектів. Таких як: будівництво яхт-клубу в Алушті (обсяг інвестицій — $16 млн), оздоровчого спа-центру в Саки ($2,5 млн), парку розваг "Диноленд" у Бахчисарайському районі ($150 млн), Генуезької фортеці у Феодосії ($10 млн).

"Великі гравці побоюються можливості потрапити під санкції і втратити міжнародних партнерів. Крім того, проблематично отримати фінансування з боку великих банків" - заявив директора Міжнародного інституту політичної експертизи Євген Мінченко.

За словами Мінченка, інвестувати в анексований Крим зараз можуть тільки представники середнього та малого бізнесу.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплачуватиме кошти вкладникам неплатоспроможних банків, які проживають в окупованому Криму, тільки за відсутності російського паспорту.