Терористи сконцентрували на приморському напрямку 3 артилерійські групи

На приморському напрямку зафіксовано три артилерійські групи бойовиків, у складі яких всього вісім батарей 122-мм і 152-мм гармат

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Позиції однієї з артгруп розташовані в районі селища Октябр, другої - в районі Комінтернового і третьої - на південний схід від Саханки. Противник веде вогонь в основному зі ствольної артилерії 122-мм калібру (п'ять вогневих батарей у складі даних артгруп), періодично застосовуючи знаряддя 152-мм калібру (три вогневі батареї)", - зазначив Тимчук.

За його інформацією, протягом минулої доби бойовики вели в перманентному режимі вогонь з 82-мм і 120-мм мінометів, а також автоматичних гранатометів АГС-17.

"Основними цілями артилерії противника на даному напрямку є розвідані бойовиками пункти і маршрути постачання, пункти управління та КП сил АТО. Удари наносилися в основному в районі траси М14 і на передових позиціях сил АТО на північний захід від Широкиного, також фіксувалися удари артилерії бойовиків по об'єктах і позиціях в районі н. п. Сопине, Бердянське, Ломакине, Талаківка та Лебединське", - написав координатор групи "Інформаційний спротив".

Він підкреслив, що поряд з артилерійсько-мінометними обстрілами терористи намагаються діяти невеликими піхотними групами з "нейтральної смуги" по передових позиціях сил АТО.

"Відзначаються спроби командування російсько-терористичних військ налагодити постійну взаємодію між піхотою і артилерією бойовиків на даному напрямку", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, незаконні збройні формування ввечері 25 серпня здійснили обстріл з артилерії житлових кварталів міста Авдіївка на Донеччині.