У Харкові під консульством Росії вимагають звільнення Кольченка і Сенцова

У Харкові біля консульства Російської Федерації розпочався пікет на підтримку засуджених вчора ростовським судом українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на місцеве видання Status Quo.

Біля консульства зібралося близько 70 осіб, в руках вони тримають плакати з написами "Україна - це межа між азіатським середньовіччям і Європейською цивілізацією!", "Свободу політв'язням!", "Велика зрада починається з маленького боягузства!".

"Біля консульства зібралися представники різних громадських організацій, в числі яких - анархісти. Вони прийшли в балаклаві", - зазначає видання.

Мітинг почався з того, що його учасники заспівали Гімн України і проскандували "Героям Слава!".

Також люди скандують "Свобода міцніше ваших тюрем!", "Путіна на нари!", "Свободу Сенцову, Свободу Кольченку!", "Солідарність - наша зброя!".

Вулицю Ольминського біля консульства перекрили близько 100 міліціонерів у бронежилетах, вікна консульства закриті ролетами, з нього ніхто не виходить.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув’язнення у виправній колонії суворого режиму, іншого підсудного - активіста Олександра Кольченка - засуджено до 10 років позбавлення волі. Мін'юстиції відправляє четвертий позов проти Росії до ЄСПЛ у зв'язку із засудженням Сенцова.