У Мінську домовилися про припинення вогню на тиждень

Учасники Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях на зустрічі в Мінську висловили намір забезпечити стале припинення вогню на всій лінії зіткнення на Донбасі з нагоди 1 вересня

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Zahid.net.

"Тристороння контактна група вважає за необхідне з початком навчального року забезпечити стале припинення вогню на лінії зіткнення на період першого тижня в школі", – заявив журналістам спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік у середу ввечері.

Він повідомив, що представники сторін домовилися обмінятися інформацією про точне знаходження навчальних закладів, розташованих поблизу лінії зіткнення.

"Сторони обміняються даними про точне місцезнаходження шкіл і передадуть відповідну інформацію ОБСЄ. А 1 вересня ми перевіримо, як виконується ця домовленість (про припинення вогню)", – сказав Сайдік.

Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, Ірина Геращенко, у свою чергу, заявила, що "є обережний оптимізм щодо розблокування питання зі звільненням заручників".

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив, що компромісу про відведення техніки калібром менше 100 мм не досягнуто. 

Зазначимо, що Контактна група вже щонайменше тричі домовлялася як про припинення вогню, так і про відведення важких озброєнь. Зокрема, такі домовленості були підписані 5, 19 вересня минулого року і 12 лютого цього року. Останні домовленості також затвердили лідери "нормандської четвірки". Однак бойовики продовжують порушувати усі домовленості і війна на Донбасі триває.