Україна та Білорусь посилять співпрацю в коридорі між Балтійським і Чорним морями

Україна спростить процедури транзиту між Чорним та Балтійським морями, а Білорусь забезпечить вищі обсяги вантажів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу уряду.

"Це зміцнить наші економічні відносини та сприятиме подальшій співпраці двох держав у рамках розвитку транспортного коридору "Балтійське море – Чорне море", – зазначив віце-прем’єр-міністр України Валерій Вощевський.

Україна та Білорусь планують скоротити тривалість оформлення вантажів та знизити вартість в обмін на збільшення білоруською стороною обсягів вантажів.

Вощевський дав доручення спростити процедури Міністерству інфраструктури, Міністерству фінансів, Міністерству закордонних справ, Державній фіскальній службі та Адміністрації Державної прикордонної служби України.

"Я також дав доручення міністру інфраструктури розглянути можливість спрощення, в цілому, процедури оформлення вантажів в морських портах, що має сприяти збільшенню привабливості України як транзитної держави, а відповідно і надходжень до державного бюджету за рахунок зростання кількості вантажоперевезень", - зазначив віце-прем'єр.

Нагадаємо, нещодавно Білорусь пообіцяла взяти участь у обговоренні можливих проблем у торгово-економічних відносинах у зв'язку зі створенням зони вільної торгівлі між Україною і ЄС.