"Укрпошта" збирається зайнятися випуском платіжних карток

Керівництво Укрпошти розробило проект закону, який дозволить компанії стати членом платіжної системи

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на AIN.ua.

На сайті Укрпошти було розміщено проект закону, при прийнятті якого оператор поштового зв’язку зможе стати учасником ринку платіжних систем.

Спираючись на права, закріплені Всесвітньою поштовою конвенцією, держоператор зможе відкривати поштові рахунки та створювати для їхнього обслуговування окремі платіжні картки.

Якщо закон все таки пройде, то за порядок відкриття подібних рахунків нестиме відповідальність НБУ.

Як зазначили власники "Укрпошти", подібне оперування рахунками – дуже поширене явище у світі. Фактично, поняття банківського рахунку не є тотожнім до поняття поштового рахунку, але клієнти все одно зможуть керувати власними коштами в межах програми.

Текст проекту визначає “поштовий рахунок” як “поточний рахунок фізособи, який відкривається національним оператором поштового зв'язку для нарахування і збереження засобів, у тому числі - заробітної плати, пенсії, державних соціальних виплат та інших виплат на користь такої особи”.

Також з’явилася пропозиція щодо доповнення тексту закону пунктами, які б дозволили компанії виконувати інкасацію та перевозити валюти й гарантували право на агентську діяльність на ринку фінансових послуг.