За вступ до НАТО – 40% українців, а проти – 30%, - соцопитування

Кількість українців, які готові проголосувати на референдумі за вступ України до НАТО, переважає над противниками такого рішення

Про це свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс.

Так, якби референдум на відповідну тему відбувся в липні 2015 року, то 41% опитаних українців підтримали б вступ України до Північноатлантичного альянсу, проти вступу висловилися б 30% опитаних, ще 15% респондентів не змогли визначитися з відповіддю, а 14% заявили, що не пішли б на референдум.

Якщо говорити про переваги в цьому питанні українців в регіональному розрізі, то кількість тих, які проголосували за вступ до Альянсу, переважає в усіх регіонах, окрім сходу. Так, на заході підтримують вступ 63% опитаних, а проти - 24%, у центрі 43% та 26% відповідно, на півдні України - 40% і 33%.

Водночас на сході України за проголосували б 15%, не змогли визначитися з відповіддю 17%, не пішли б на голосування 25%, а проти вступу віддали б свої голоси 42% опитаних.

Опитування було проведене в усіх регіонах України (за винятком Криму, Донецької та Луганської областей) з 10 по 30 липня 2015 року, з додатковою вибіркою в Одеській області

Опитування в Одеській області проводилося згідно з випадковою вибіркою у 665 постійних жителів. Статистична похибка не перевищує 3,8%, а коефіцієнт досяжності становив 61,8%.