Саакашвілі повідомив правоохоронцям про злочини митників

Очільник Одещини Михайло Саакашвілі написав заяву про злочини митників на ім'я Шокіна, Авакова та Грицака

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на профіль Михайла Саакашвілі у Facebook.

"Посадові особи ДФС, діючи умисно, за попередньою змовою, занижують митну вартість товарів на Київській та Херсонській митницях та завищують вартість ідентичних товарів на Одеській митниці, що призводить до штучного вимушеного перерозподілу товаропотоку", - повідомив Михайло Саакашвілі у заяві на адресу генпрокурора Віктора Шокіна, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови СБУ Василя Грицака.

Разом із заявою Саакашвілі надав також докази злочинів та попередив про катастрофічні наслідки для економіки через таку діяльність. За його словами, штучний перерозподіл товаропотоків, поєднаний із заниженням митної вартості товарів, призводить до систематичного недоотримання надходжень до бюджету.

"...звинувачення підтверджені численним фактологічним матеріалом. Сподіваюсь, хоч зараз слідство як зазвичай не буде ховати голову в пісок" - написав Саакашвілі.

Нагадаємо, вчора Арсеній Яценюк пообіцяв змінити керівництво митниці. Михайло Саакашвілі також поскаржився, що одеська митниця саботує будівництво дороги Одеса-Рені.