Таїланд розглядає причетність турків до теракту

Поліція Бангкока приглядається до турецьких громадян, що приїхали до Таїланду напередодні теракту

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Поліція Таїланду у четвер заявила про імовірність причетності до теракту в Бангкоку громадян Туреччини. Вибух, що забрав життя понад 20 осіб, міг бути організований турками, які приїхали до Таїланду за два тижні до трагедії.

Поліція та аналітики служб безпеки розглядають зв'язок між терактом і уйгурською меншістю, туркомовними мусульманами, що живуть на крайному заході Китаю. Вони потерпають від переслідувань Пекіном, а Таїланд не так давно депортував уйгурів назад до Китаю.

Понад 100 уйгурів вислали із Таїланду, на що різко відреагували захисники прав людини. Під консульством Таїланду у Стамбулі були протести. Ставлення Китаю до уйгурів має значення для турків, багато з яких вважають їх родичами у культурному та релігійному сенсі.

За словами речника Таїландської поліції Правута Таворнширі, правоохоронці перевірили осіб, що прибули нещодавно із Туреччини, але на разі ніякого організованого угруповання не виявили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що винуватцями теракту можуть бути таїландські сепаратисти або ж самі китайські уйгури.