У Росії міністрам хочуть заборонити говорити про "крихке дно" економіки

Російських міністрів хочуть обмежити у негативних висловлюваннях з приводу економічної ситуації в країні

З такою ініціативою виступив член Громадської палати Росії Дмитро Сазонов, передає Еспресо.TV з посиланням на  "Известия".

На його думку, коментарі "слуг народу" з негативними прогнозами сильно відзначаються на соціальному самовідчутті росіян. Сазонов вже направив звернення до уряду, в якому закликає міністрів уникати негативних фраз про економіку Росії, на зразок "крихкого дна".

"Міністр — це все-таки особа, яка володіє вичерпною інформацією про стан російської економіки. І вживати такі вирази, як "крихке дно", на мій погляд, не зовсім коректно. Я сподівався, що урядові чиновники, які відповідають за економічний блок, будуть роз'яснювати населенню, що немає прямої прив'язки економіки країни до вартості нафти", — сказав Сазонов.

Він додав, що коли ситуація стосується курсу рубля, краще або аргументувати заяви, або "зовсім не висловлювати власної думки".

"Психологічний фактор відіграє тут більшу роль: і валютні, і фондові ринки залежать не тільки від технічного аналізу, але і від новинного. Коли населення чує коментарі з негативними прогнозами, воно, природно, може рефлекторно відреагувати. Люди намагаються зберегти свої заощадження, конвертуючи їх у валюту, що ще більше підстьобує інфляцію", — додав представник Громадської палати.

Нагадаємо, раніше міністр економіки Росії зізнався, що економіка країни вже на "дні".