Вбивця американських журналістів пояснив, чому зважився на злочин

Вестер Лі Фланаган, який застрелив у прямому ефірі кореспондента та оператора каналу WDBJ7 в штаті Вірджинія, після нападу надіслав повідомлення по факсу в ABC News, в якому пояснив свій вчинок

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

У повідомленні говориться, що він був обурений расовою дискримінацією в США. За словами Фланагана, він стикався з дискримінацією одразу за кількома ознаками - через те що він був чорношкірим і геєм.

Колишній співробітник телекомпанії WDBJ7, не так давно звільнений з роботи, Фланаган також повідомив, що зазнавав утисків на роботі.

Фланаган намагався покінчити із собою в своїй машині після поліцейської погоні. Чоловік вижив після пострілу і був доставлений в лікарню для надання допомоги, проте врятувати його не вдалося.

24-річна репортер Елісон Паркер і 27-річний оператор Адам Ворд були вбиті під час інтерв'ю у місті Монета.

Фланаган у своєму листі також написав, що напад був, у тому числі, й помстою за стрілянину 17 червня в афроамериканській церкві у Чарльстоні, де жертвами нападу стали дев'ять осіб.

У керівництві телекомпанії, співробітником якої був нападник, відзначають, що Фланаган був постійно чимось незадоволений і з ним було складно працювати.