Батько вбитої журналістки закликав Обаму посилити контроль за зброєю

Батько 24-річної журналістки каналу WDBJ7 Елісон Паркер, застреленої в прямому ефірі своїм колишнім колегою, закликав президента США Барака Обаму посилити закони, що регулюють продаж зброї й володіння нею

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

За словами Енді Паркера, влада повинна переглянути закони і ліквідувати в ньому "прогалини", щоб зброя не потрапляла в руки людей з психічними проблемами.

"Пане президенте, ви повинні зробити це. Будь ласка, зробіть це. Зробіть це для нас і для інших людей, щоб вони не втрачали своїх Адамів і Елісон", - сказав батько журналістки.

Проти посилення контролю виступають республіканці: на їхню думку, масові вбивства відбуваються не через доступність зброї.

24-річна репортер Елісон Паркер і 27-річний оператор Адам Ворд були вбиті в середу під час інтерв'ю в місті Монета. Вікі Гарднер - жінка, у якої під час нападу брали інтерв'ю, була поранена в спину. Їй зробили термінову операцію, і зараз її життя поза небезпекою.

Нападник - Вестер Лі Фланаган - намагався покінчити із собою при затриманні. У важкому стані його доставили в лікарню, де він невдовзі помер.

Свій вчинок Фланаган пояснив накопиченням невдоволення расовою дискримінацією в США. Фланаган - колишній співробітник телекомпанії WDBJ7, якого не так давно звільнили, також стверджував, що зазнавав утисків на роботі.