Білоруси розбратаються з КХЛ, отримавши від росіян ніж у спину

Ситуація з легіонерами в російських клубах ставить питання доцільності участі мінського "Динамо" в чемпіонаті КХЛ

Про це заявив глава Федерації хокею Білорусії (ФХРБ) Ігор Рачковський, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на newsru.com.

"Ми будемо розглядати питання про доцільність участі "Динамо" в цьому проекті - в КХЛ. Зв'яжемося з керівниками всіх європейських федерацій. Якщо говорити відверто, я б сприймав це як ніж у спину. У Росії грає 14 осіб. Практично всі вони грають у збірній. Когось візьме до себе "Динамо" (Мінськ), але всіх не зможе", - каже Рачковський.

За його словами, ті кошти, які вкладаються в мінське "Динамо", переглянуть і, може, перенаправлять. Тоді три - чотири клуби Білорусії гратимуть в Європейській Лізі чемпіонів.

Федерація спробує працевлаштувати білоруських гравців, які будуть змушені покинути російські клуби КХЛ через ліміт легіонерів.

На думку Рачковського, визнання білоруських гравців легіонерами в російських командах суперечить нормам Союзної держави, Митного союзу, Євразійського економічного простору.

"Щиро шкодуємо про те, що трапилося і змушені констатувати, що це суперечить нормам СГ, ТС, ЄАЕС, де гарантуються рівні права на території обох держав - Білорусі та Росії. Ми не можемо зрозуміти ті дії, які були зроблені відповідними керівниками в Росії", - констатував глава ФХРБ.

Як уже повідомлялося, навіть керівництво КХЛ назвало дії путінського міністра (закон про ліміт легіонерів в російських клубах) дурницями.