Російський руфер зізнався, що обмовив своїх товаришів у змові з українцем Мустангом

Під час суду по справі про пофарбування зірки на московській багатоповерхівці у кольори українського прапора руфер Володимир Подрєзов розповів, що слідчі змусили його брехати про змову з українцем Мустангом

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу BBC.

Володимир Подрєзов – єдиний руфер, який сидить під арештом в СІЗО. Четверо інших – під домашнім арештом.

У четвер на засіданні Таганського районного суду Москви Подрєзов розповів, що слідчі обманом змусили його підписати фальшивий протокол допиту. В нього вони вставили слова про змову між Мустангом та четвіркою бейсджамперів.

Потім слідчі, за словами Подрєзова, змусили його підтвердити ці показання на очних ставках з парашутистами.

Дивіться також: Руфер Мустанг показав, як розмальовував московську зірку

Самого Подрєзова звинувачують у тому, що 20 серпня 2014 року він допоміг Григорію Мустангу (справжнє ім’я Павло Ушивець) дістатися до шпиля багатоповерхівки на Котельнічеській набережній.

Він це не заперечує, але відкидає кримінальне звинувачення в "хуліганстві з мотивів політичної ненависті". Він вважає, що винний максимум в адміністративному правопорушенні.

Усі четверо інших бейсджамперів, за його словами, не мають до справи ніякого відношення й "опинилися там випадково".

Нагадаємо, п'ятеро росіян знаходяться під арештом за "вандалізм і хуліганство за політичними мотивами" після того, як зірка над однією з московських висоток була пофарбована у синьо-жовті кольори.

Хоча український руфер Мустанг одразу ж зізнався у вчиненні цієї акції та передав слідству відео, де видно, що фарбував зірку він один, російські парашутисти продовжують перебувати під слідством.