Семенченко: В Іловайській трагедії винні Гелетей, Назаров і Муженко

Як вважає комбат "Донбасу", Іловайськ - це халатність начальника генерального штабу Віктора Муженка, начальника штабу АТО Назарова та начальника Управління державної охорони України Гелетея

Про це сьогодні в прямому ефірі Еспресо.TV. заявив нардеп Семен Семенченко.

За словами нардепа, цієї трагедії можна було би уникнути, якби було керівництво не самоусунулася від командування. Можна було завести додаткові війська, або вивести всіх військових і зробити нову лінію оборони.

"Ті ж помилки були допущені і в ситуації з Дебальцево. Там ті ж самі персонажі (начальник Управління державної охорони України Гелей, начальник штабу АТО Назаров та начальник генерального штабу Муженко), ті ж "помилки", і такі ж виправдовування: "Винні бійці, які втекли, а ми тут ні до чого". Військова прокуратура зробила досить велику роботу та обнародувала результати військово-тактичної експертизи. За словами одного з експертів, результати експертизи повністю підтверджують висновки комісії з Іловайська", - повідомив нардеп.

31 серпня документи по Іловайській трагедії будуть подані до парламенту.  

"Я буду перешкоджати засекречуванню тих матеріалів, які не є секретними і хочу отримати доступ до всіх матеріали справи", - заявляє Семенченко.

Окрім цього нардеп додав, що якщо Шокін не може забезпечити швидке розслідування Іловайської трагедії, то він  буде вимагати його відставки. 

Нагадаємо, що відповідно до результатів комплексної експертизи Військової прокуратури, під Іловайськом загинули 366 військовослужбовців, 158 зникли безвісти.

Окрім цього, російських військових і бойовиків під Іловайськом було у 18 разів більше за особовий склад сил АТО.