У російському селищі ввели режим підвищеної готовності через радіацію

На території селища Первомайський Забайкальського краю ввели режим підвищеної готовності через загрозу надзвичайного стану, викликаної неналежним зберіганням радіоактивних та високотоксичних речовин на Забайкальському гірському комбінаті

Про це повідомляє прес-служба департаменту цивільної оборони та пожежної безпеки регіону, передає Еспресо.TV.

"Міністерству природних ресурсів Забайкальського краю організувати контроль за виконанням ЗабГОК заходів щодо зберігання та утилізації відходів. Адміністрації району необхідно організувати інформування населення про місцезнаходження зони зберігання радіоактивних і промислових відходів, забороненої до відвідування і знаходженню в ній, зробити огорожу, оформлення зони і здійснення радіаційного та хімічного контролю", - йдеться в повідомленні.

Раніше суд за позовом природоохоронного прокурора про неналежне зберігання радіоактивних та високотоксичних речовин в селищі Первомайський зобов'язав главу регіону Костянтина Ільковського ввести режим підвищеної готовності. На даний момент більше 16 тонн олов'яного кеку, 62 тонни плавикової кислоти і 54 тонни аміачної води зберігаються в Первомайському та його околицях з порушеннями законодавства.