Головного міліціонера-хабарника Одеси випустять на волю майже за 5 млн грн

Суворовський райсуд Херсона розглянув сьогодні подання слідчого прокуратури про визначення міри запобіжного заходу стосовно екс-начальника Одеського міського управління МВС України Олега Макухи

Про це заявили у Військовій прокуратурі Південного регіону України, що дислокується в Одесі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ". 

"Військова прокуратура просила суд залишити підсудного під вартою, оскільки у корупціонера в Донецьку є квартира, і він може втекти на територію, підконтрольну так званій ДНР. Суд постановив ухвалу: залишити підсудного Макуху під вартою до 27 жовтня з можливістю внесення застави у розмірі 4 мільйони 800 тисяч гривень", - зазначили в прокуратурі.

У разі переказу в держказну грошової застави екс-начальник буде звільнено з-під варти.

Оперативники Військової прокуратури та спецпідрозділу "К" Управління СБУ в Одеській області затримали у четвер, 27 серпня, за отримання хабара на загальну суму $20 тис. начальника Одеського міського управління МВС України, що був призначений на цю посаду 1 липня 2015 року.

До того уродженець Донецька Макуха служив на посаді начальника Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Миколаївській області.

Начальник відділу Військової прокуратури Сергій Яровий повідомив, що $20 тис. доларів Макуха вимагав та отримав у бізнесмена Дмитра Копилова за надання підтримки в корпоративному конфлікті співвласників одеського пляжного комплексу "Калетон".