Гройсман попросив ГПУ розібратися щодо підкупу нардепів "Самопомочі"

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман просить ГПУ провести розслідування у зв'язку із заявою лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового про нібито спробу підкупу народних депутатів напередодні розгляду змін до Конституції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на заяву спікера на сайті Верховної Ради.

"Враховуючи серйозність таких слів, я закликаю Генеральну прокуратуру України та Національне антикорупційне бюро України в стислі терміни провести розслідування і дати правову оцінку фактам, якщо вони підтвердяться, після чого поінформувати Верховну Раду про результати розслідування", - йдеться в заяві.

Разом з тим він закликав Садового оперативно надати всю необхідну інформацію для проведення об'єктивного та належного розслідування.

"На нас дивиться вся європейська спільнота і весь демократичний світ. Ми не маємо права легковажно ставитися до децентралізації і грати в політичні недомовки. На кону реформи і майбутнє України", - заявив спікер.

Нагадаємо, раніше Андрй Садовий повідомив, що нардепів фракції "Самопоміч" намагаються підкупити перед понеділковим голосуванням по змінам до Конституції.