На Гаваях тренують людей до польоту на Марс

На Гавайських островах розпочався новий експеримент у рамках підготовки до пілотованого польоту на Марс

Шестеро вчених - зі США, Німеччини та Франції - протягом року будуть жити в ізольованому просторі під одним дахом і харчуватися консервами і продуктами, висушеними в замороженому стані, щоб протестувати умови, в яких житиме і працюватиме екіпаж місії на Марс, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

Новий притулок шести ентузіастів становить шість метрів у висоту і 11 метрів в діаметрі. У кожного з них є своя маленька кімнатка з ліжком і письмовим столом. Меню учасників експерименту складатиметься, наприклад, з консервованого тунця, сирного порошку та інших продуктів, висушених методом сублімації. Виходити на зовнішній майданчик буде дозволено лише в космічних скафандрах. Доступ до інтернету обмежений.

Німеччину на експерименті представляє фізик Крістіане Хайнике. 

"Ми хочемо допомогти відправити на Марс перших людей. Хоча кожному відразу очевидно, що для цього потрібно розробити космічний корабель, скафандри й станції для роботи на Марсі, багато хто недооцінює того, що найважливішим фактором є все-таки людина", - так 30-річна випускниця Технічного університету Ільменау пояснила свою мотивацію в своєму блозі.