Розлючені цигани з бензопилками перекрили важливу автомагістраль Європи

Мешканці табору переселенців на півночі Франції заблокували автомагістраль А1, внаслідок чого в обох напрямках руху утворилися довжелезні затори

Інцидент стався поблизу міста Руа (департамент Сомма) через чотири дні після стрілянини в таборі, внаслідок чого загинуло четверо людей, повідомляє "Укрінформ" з посиланням на AFP.

"Автомагістраль A1 з вечора п'ятниці заблокована в обох напрямках поблизу міста Руа (департамент Сомма) розлюченими циганами - мешканцями табору переселенців", - йдеться у повідомленні.

За інформацією журналістів, у блокуванні автошляху бере участь близько 60 переселенців, частина з яких озброєна бензопилами. Вони впродовж ночі палили солому, дерев’яні піддони та шини.

Це одна зі стратегічних автомагістралей Європи, яка з’єднує Велику Британію, Францію та Бельгію. В обох напрямках автотраси утворився кількакілометровий затор, адже нею багато туристів повертаються з канікул.

Наразі представники префектури поліції та правоохоронці намагаються врегулювати ситуацію.

Нагадаємо, 25 серпня у таборі переселенців-циган сталася стрілянина, внаслідок якої загинула 19-річна жінка, її шестимісячна донька та вітчим, а також жандарм. Ще троє осіб, у т.ч. нападник, дістали поранення. З’ясувалося, що 73-річний стрілець, який нині перебуває під вартою в очікуванні суду, був п'яний. Йому висунуто обвинувачення у вбивстві чотирьох людей та замаху на вбивство.