В Росії чоловіку дали шість років колонії за спробу спалити знайомого після суперечки про Україну

Суд в Тюмені засудив до шести років колонії суворого режиму місцевого жителя, який намагався заживо спалити свого товариша по чарці через розбіжності щодо ситуації в Україні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російський "Интерфакс".

Згідно з текстом вироку одного з районних судів Тюмені, місцевий житель на прізвище Неупокоєв повністю визнав свою провину у даній справі і дав розгорнуті свідчення.

Підсудний на суді розповів, що проживав в побутовому вагончику біля споруджуваного будинку разом з колегою, з яким іноді випивав і обговорював українське питання. Один з вихідних днів вони повністю присвятили розпиванну алкогольних напоїв.

"Наступного ранку вони встали, він (підсудний ) став пити чай і по телевізору дивитися новини про Україну. По новинах повідомлялося, що "ополченці" Донбасу оточили українську армію. Він став радіти за "ополченців", у відповідь на це Бондарчук (потерпілий ) став заперечувати, матюкатися, говорити, що українська влада чинить правильно... ", - йдеться в судовому рішенні.

У документі наголошується, що даний конфлікт закінчився спробою підсудного підпалити вагончик, де знаходився потерпілий, проте він не зміг довести дію до кінця, так як на місце прибули співробітники МНС.

Суд, розглянувши справу, порахував, що виправлення обвинуваченого можливе тільки в колонії строго режиму. Суддя не повірив доводам фігуранта, що він перебував у стані афекту. Дії жителя Тюмені були кваліфіковані за статтею "замах на вбивство". Даний вирок уже вступив у законну силу, а фігурант відправлений до колонії.