У Туреччині курдські бойовики підірвали автобус з поліцейськими та цивільними

У Туреччині бойовики Робочої партії Курдистану (РПК) підірвали автобус, де знаходилися як співробітники правоохоронних органів, так і цивільні особи

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Sabah.

Бомба була закладена на естакаді в провінції Мардін на південному сході країни. В результаті постраждали 24 людини, зокрема десять поліцейських. Поранені були доставлені в місцеві лікарні. Служби безпеки почали спецоперацію з пошуку підривників.

Як зазначає Press TV, в п'ятницю, 28 серпня, прихильники РПК влаштували в Стамбулі акцію протесту проти політики придушення курдських повстанців. У ході мітингу почалося зіткнення з поліцією, і співробітники правоохоронних органів змушені були застосувати для розгону демонстрантів сльозогінний газ і водомети.

Перемир'я між Туреччиною і курдськими бойовиками, що зберігалося протягом двох з половиною років, було порушено в липні, після того як члени РПК застрелили двох поліцейських. Анкара відповіла ударом по групі бойовиків в Іраку і Туреччини. У результаті антитерористичних операцій, що проводяться з 22 липня по 20 серпня, за даними турецьких сил безпеки, був знищений 771 бойовик РПК, ще 450 людей отримали поранення.