Клімкін каже, що робота над списком "Сенцова-Савченко" вже почалася

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що з європейськими та американськими колегами вже готується список "Сенцова-Савченко"

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Інтер", передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Ми вже почали працювати над цим списком - хто безпосередньо винен. Я вважаю, що список "Сенцова-Савченко" нам однозначно потрібен. Я буду його пробивати з європейськими колегами, з американськими колегами. Для цього нам знадобиться підтримка парламенту. І це будуть вже санкції щодо тих, хто безпосередньо брав участь у цих хибних, аморальних діях щодо Сенцова, Кольченко, Наді, стосовно всіх", - сказав міністр.

Він додав, що 31 серпня зустрінеться з матір'ю Надії Савченко і обговорить з нею подальші дії.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України оголосило в липні, що веде роботу над створенням "списку Сенцова-Кольченко" за аналогією зі "списком Магнітського". За даними МЗС, міжнародні партнери України позитивно оцінюють таку ідею, оскільки для них є очевидними грубі порушення стосовно громадян України.

"Список Магнітського" - закон, прийнятий Конгресом США наприкінці 2012 року і названий ім'ям померлого в московському СІЗО аудитора фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського. Документ передбачає візові та економічні санкції проти росіян, - зокрема, суддів та слідчих, - причетних до його переслідування.