Банк пояснив, що кошти Russia Today заблокували через Кисельова

Представники банку пояснили це рішення тим, що кошти можуть бути доступні організації, пов'язаної з Кисельовим, який внесений до чорного списку Євросоюзу

Про це повідомляється на сайті телемовника, передає Еспресо.TV.

Банк у Великій Британії заблокував платіж на адресу RT через санкції проти Дмитра Кисельова. Британське представництво іспанського банку BBVA заблокувало платіж на рахунок російського телеканалу RT (Russia Today), що було отримано від продажу каналом реклами у Великій Британії.

Банк пояснив своє рішення тим, що до транзакції може мати стосунок генеральний директор МІА Russia Today Дмитро Кисельов, який внесений до санкційного списку Євросоюзу. 

"У листі на адресу компанії Axiom Media, яка займається продажем реклами на телеканалі RT у Великій Британії, представники банку BBVA повідомили, що не можуть здійснити платіж, так як "подібні платежі можуть бути доступні організації або структурі, пов'язаній з Дмитром Костянтиновичем Кисельовим", - повідомили на каналі. 

Телеканал Russia Today відомий своїми пропагандистськими "пропутінськими" сюжетами. Його неодноразово викривали в перекручуванні і навіть підробці фактів на догоду Кремлю. Журналістка, що звільнилася з Russia Today, Сара Ферт в інтерв'ю британській Press Gazette заявила, фейкові акаунти ведуть прямо з ньюсрума. "Перший принцип стилю роботи RT: що б не сталося, це ЗАВЖДИ вина України", - заявила у своєму Twitter Сара Ферт.

Майно Russia Today також було арештовано в червні у Франції у зв'язку з справою ЮКОСа.