Нардеп розповів, чому сьогодні необхідно прийняти зміни до проекту Конституції

Народний депутат від "Народного фронту" Андрій Тетерук пояснив, чому Україна повинна прийняти зміни до Конституції

Про це нардеп повідомив в ефірі Еспресо.TV.

"Мала частина депутатів блокує президію, таким чином висловлює свою політичну позицію. Але, на жаль, ми мусимо констатувати й те, що деякі депутати намагаються використовувати цю ситуацію задля себе. Наприклад, для вимагання нових міністерських посад", - розповів Тетерук.

За його словами, своїми діями депутати погіршують ситуацію в країні загалом.

"Саме голосування за зміни в Конституції робить можливим продовження Мінських умов і зобов'язує Росію виконати три головні Мінські умови: припинення вогню, виведення військ, відновлення наших українських кордонів.Якщо ми зірвемо виконання наших умов, Росія скаже, що Україна не спроможна і зніме всю відповідальність", - пояснив нардеп.

Тетерук відзначив, що змінами до проекту Конституції  Україна підтвержує свою готовність підтримувати Мінські домовленості.

"Ніяким чином це не погіршує територіальну чи ще якусь незалежність України.Ми не приймаємо особливого статусу, жодним чином не послаблюється Україна. Зміни до Конституції відбудуться не в угоду Росії", - додав Тетерук.

Раніше політолог також зазначив, що голосування за зміни до Конституції ніяк не вплине на стабілізацію ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада повинна голосувати за зміни до Конституціїщодо децентралізації.

На початку засідання Ради фракція Ляшка заблокувала президію Верховної Ради та обіцяє не допустити голосування за зміни до Конституції України.

О 12:00 засідання Верховної Ради відкрилося під скандування "Ганьба!".

Фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" та "Самопоміч" заявили, що не голосуватимуть за зміни. Фракції ББП, "Народний фронт" та "Опозиційний блок" сказали, що підтримають зміни до Конституції.