США схвалюють прийняття змін до Конституції та закликають покарати винних у сутичках біля Ради

Державний департамент США вітає прийняття Верховною Радою України змін до Конституції України в частині децентралізації та закликає винних у сутичках біля Ради притягти до відповідальності

Про це сьогодні на брифінгу у Вашингтоні сказав заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає Еспресо.TV.

"Ми схвалюємо сьогоднішнє голосування українським парламентом за проект конституційних змін в частині децентралізації. Це є важливим кроком в напрямку раціонального урядування для всіх українців, що також допоможе реалізувати ще одну важливу частину Мінських домовленостей", - наголосив Тонер.

Також представник Держдепартаменту зазначив, що "ми засуджуємо сьогоднішнє насилля біля парламенту, яке за повідомленнями призвело до загибелі щонайменше одного правоохоронця, а також десятків поранених".

Тонер заявив, що у Держдепартаменті співчувають родині та друзям загиблого, а також сім'ям всіх осіб, які отримали поранення.

"Ми закликаємо всіх українців, незалежно до їх політичних вподобань або об'єднань поважати закон і порядок", - заявив Тонер.

Окрім того, Сполучені Штати, за його словами, повністю підтримують право українців брати участь у мирних протестах, але на його переконання, у демократичній спільноті всі розбіжності повинні бути вирішені мирно та відповідно до закону.

США закликають до повного розслідування сьогоднішніх випадків насилля. 

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада схвалила проект змін до Конституції, які передбачають децентралізацію.

Після цього мітингувальники, в тому числі з прапорами "Свободи", намагалися прорвати кордон правоохоронців під парламентом - у хід пішли палиці, камені та димові шашки, а згодом полетіли бойові гранати.

За останніми даними, внаслідок сутичок поранені 122 силовики, один нацгвардієць загинув. За словами Авакова, чоловік, який кинув гранату в бійця, назвався свободівцем і бійцем батальйону "Січ"