У Малайзії назріває "жовтий Майдан"

Десятки тисяч мешканців Малайзії вийшли на вулиці з вимогою відставки прем’єр-міністра країни, якого звинуватили в корупції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на BBC.

Два марші протесту відбулись на вихідні. Приводом став витік інформації про те, що прем’єр-міністр країни Наджіб Разак отримав на свої рахунки суму в $700 млн.

Їх організував рух "Берсіх" (перекладається як "Чистота"). Їхня акція не була санкціонована владою, та поліція не чіпала демонстрантів. Тож мирно марш завершився у неділю ввечері.

Поліція кажу, що в суботу та неділю на вулиці виходило 25 000 людей. "Берсіх" стверджує, що протестувальників було близько 300 000.

Усі попередні демонстрації "Берсіх" поліція розганяла із застосуванням сили – кийків, сльозогінного газу тощо. також вна заборонила їхні жовті футболки та логотип.

Прем’єр-міністр Наджаб Разак нагадав, що один з муфтіїв назвав заклики до відставки "харамом" – вчинками, що заборонені ісламом.

На думку лідера країни, більшість населення його підтримує. З приводу грошей він говорить лише, що це були пожертвування з іноземних джерел, але деталі пояснювати не став.

За словами прем’єра протести – це "не той спосіб, яким озвучують думку в демократичній країні".

Раніше Разак вже звільнив чотирьох членів уряду, які його критикували, та генпрокурора, який розпочав проти нього розслідування.