Одному з поранених нацгвардійців видалили око. Хлопець в комі, - лікар

Один із поранених під Верховною Радою нацгвардійців впав у кому, він знаходиться на апараті штучної вентиляції легень, а серце підтримують ліками

Про це сьогодні кореспондентам Еспресо.TV. повідомила начальник Центрального військового госпіталю України Коваленко Ганна Миколаївна.

"Постраждалий отримав важку черепно-мозкову травму, з великою гематомою і пораненням ока. Учора його оперували дві бригади: нейрохірурги та офтальмологи. Гематома була видалена. Також  була проведена операція на оці, але, на жаль, врятувати око не вдалося. Наразі він залишається в комі. Ми робимо все можливе щоб врятувати його життя", - говорить Коваленко.

Начальник госпіталю зазначає, що зараз відповісти на питання, чи поранення було осколкове, чи вогнепальне не можна. Це можна буде зробити після проведення експертизи чужорідних тіл, які було вилучено лікарями під час хірургічної обробки ран.

Також вона повідомила, що у госпіталі залишаються 60 постраждалих легкого та середнього ступеня тяжкості, один у тяжкому стані.

"Ми маємо повне медичне забезпечення для надання повної медичної допомоги. Ще вчора був прооперований пацієнт з відкритим багатоуламковим переломом кісток гомілки.  Стан його був середньої тяжкості. Операція минула успішно", - наголосила Коваленко.

Нагадаємо,що 31 серпня Верховна Рада схвалила проект змін до Конституції, які передбачають децентралізацію.

Після цього мітингувальники, в тому числі з прапорами "Свободи", намагалися прорвати кордон правоохоронців під парламентом - у хід пішли палиці, камені та димові шашки, а згодом полетіли бойові гранати.

Міліція вже затримала гранатометника - "свободівця" з батальйону "Січ".

Сьогодні в Олександрівській лікарні помер третій поранений вчора під Верховною Радою боєць Нацгвардії. Міністерство внутрішніх справ України має намір допитати лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока щодо сутичок під будівлею Верховної Ради.