Петиція за легалізацію зброї зібрала понад 14 тис. підписів за чотири дні

Активісти вимагають від президента забезпечити право на захист власного життя шляхом дозволу на володіння вогнепальною зброєю

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на інтернет-представництво президента України.

Ініціатором петиції виступив голова Асоціації власників зброї Георгій Учайкін. Із 29 серпня під зверненням підписалося понад 14 тис. осіб. Вони вимагають "законодавчо затвердити право громадян України на захист".

"Кожен громадянин України має право на вільне володіння вогнепальною зброєю для захисту свого життя і здоров'я, житла та власності, життя і здоров'я інших людей, конституційних прав і свобод у разі узурпації влади, посягань на конституційний лад, суверенітет та територіальну цілісність України", - такою нормою, на думку підписантів, має бути доповнена стаття 27 Конституції України. 

Ця стаття гарантує громадянам право на життя та його захист.

Також активісти вимагають негайно ухвалити  Закон "Про цивільну зброю і боєприпаси" №1135-1.Цей законопроект було зареєстровано у Верховній Раді у грудні 2014 року. Він пропонує надати право купувати та використовувати холодну та вогнепальну зброю на підставі дозволу органу внутрішніх справ, а також визначається порядок використання цієї зброї.

Нагадаємо, кілька днів тому президент дав можливість адресувати йому електронні петиції за посередництвом онлайн-сервісу. Адміністрація президента запевняє, що навіть ті петиції, що не набрали потрібної кількості голосів, будуть розглянуті. Петицію про легалізацію зброї протягом чотирьох перших днів підтримало більше половини від запланованої кількості.