Поліція Непалу застрелила п'ятьох противників федералізації

Поліція Непалу вбила п'ятьох демонстрантів, які кидали по них каменями та пляшками із запалювальною сумішшю. Протестувальники не хочуть змін до Конституції, які впровадять новий адміністративний поділ

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Протестувальники у Непалі уже кілька тижнів виступають проти планів влади поділити невелику територію на півдні країни на 22 провінції. Політики на разі займаються фінальною частиною змін до Конституції, які дозволять це зробити. Демонстранти просять не ділити вузьку смужку землі більше, ніж на дві провінції.

Понад 20 осіб загинуло під час протестів відтоді, як було оголошено плани про зміну адміністративного поділу. За словами представика поліції Камаля Сінг Бама, правоохоронці застрелили чотирьох демонстрантів у відповідь на атаку каменями та запалювальними сумішшями. Ще один загиблий втратив життя під час сутички з поліцією, подробиці якої не надаються.

Нагадаємо, у Непалі до страйку приєдналися 30 політичних партій. Усі вони виступають проти перетворення Непалу на федеративну республіку, що передбачають запропоновані зміни до основного закону.