Росія пропонує зібрати в найближчі 10 днів "нормандську четвірку"

Москва запропонувала у розвиток телефонної розмови президента Росії Володимира Путіна з лідерами України, Франції та Німеччини скликати в найближчі 10-12 днів зустріч на рівні глав МЗС у "нормандському форматі"

Про це у вівторок заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Ми в розвиток телефонної розмови нашого президента з президентом Петром Порошенком, з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель запропонували для того, щоб загострити проблему договороздатності всіх учасників Мінських угод і знайти шляхи подолання тих перешкод, які на їх шляху виникли, провести в найближчі 10-12 днів зустріч міністрів закордонних справ у "нормандському форматі", - сказав Лавров.

"Чекаємо позитивного відгуку від наших партнерів, принаймні у розмові з нашим президентом канцлер Німеччини Меркель цю ідею підтримала", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Меркель заявила, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" буде мати сенс лише у випадку прогресу в ситуації в Україні.