Шкіряк розповів про затриманих учасників сутички під Радою

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк розповів про затриманих під час кривавої сутички під стінами Верховної Ради

Про це він сказав у ефірі програми Еспресо.TV.

"На цей момент, затриманими в рамках статті №208 Кримінально-процесуального кодексу на три доби залишаються 18 осіб. Протягом цих днів будуть відбуватися наступні процесуальні дії для подальшого вирішення долі затриманих, і в разі доведення скоєння ними злочинів буде обрано запобіжну міру", - повідомив радник.

За його словами, всього було затримано 31 особу. Серед них є є члени ВО "Свобода" та 2 бійця батальйону "Січ", один із них і підозрюється у підриві. .

"Щодо інших 13, то на цей момент інформація щодо них не підтверджена і їх відпустили", - сказав Шкіряк.

Речник також повідомив, що під час сутички була застосована бойова граната РГО з великим радіусом враження.

"Ми і надалі з'ясовуємо всі обставини подій під Радою, проводяться слідчо-оперативні дії, глибинний аналіз фото- та відеоматеріалів. Безперечно, всіх винних буде притягнуто до відповідальності і вони будуть покарані", - заявив речник.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада схвалила проект змін до Конституції, які передбачають децентралізацію.

Після цього мітингувальники, в тому числі з прапорами "Свободи", намагалися прорвати кордон правоохоронців під парламентом - у хід пішли палиці, камені та димові шашки, а згодом полетіли бойові гранати.

Міліція вже затримала гранатометника - "свободівця" з батальйону "Січ".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що внаслідок сутичок під Верховною Радою від осколка в серце загинув солдат Нацгвардії.

Пізніше Аваков повідом про смерть ще одного нацгвардійця.