Стало відомо, хто отримає почесні Оскари-2015

Американська кіноакадемія оголосила імена тих, хто отримає нагороди за внесок у розвиток кіномистецтва

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

Володарями почесних Оскарів у 2015 році стануть актриса Джина Роулендс і режисер Спайк Лі.

Джина Роулендс, знаменита голлівудська актриса, муза Джона Кссаветіса, за свою довгу кар'єру двічі була номінована за виконання головної жіночої ролі в картинах Кассаветіса: у 1974 році за фільм "Жінка під впливом" і за картину "Глорія" в 1980 році.

Спайк Лі теж двічі номінувався на отримання Оскара: за сценарій до фільму "Роби, як треба" в 1980 році і за документальну стрічку "Чотири маленькі дівчинки" в 1997 році.

Гуманітарну нагороду імені Джина Хершолта, яка вручається за значний внесок у благодійність, отримає актриса і співачка Деббі Рейнольдс, яка запам'яталася глядачам роллю в знаменитому класичному мюзиклі "Ті, що співають під дощем". Статуетки будуть вручені лауреатам 14 листопада 2015 року в Лос-Анджелесі.

"Я вважаю обов'язком кожного з нас допомагати тим, хто потребує нашої участі - і фінансової, і людської, тому з радістю співпрацюю з фондом Thalians, який займається допомогою дітям, що страждають розладами психіки. Отримати нагороду за це приємно і почесно, але головне - здоров'я, радість і благополуччя дітей, яким ми намагаємося допомогти", - поділилася з журналістами Деббі Рейнольдс.