У США хочуть ввести нові санкції проти Росії через хакерські атаки

Сполучені Штати розглядають можливість запровадження нових санкцій проти російських і китайських приватних осіб та компаній через кібератаки

Про це заявили американські високопосадовці, що говорили на умовах анонімності, пише Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, остаточне рішення не прийняли через побоювання погіршення стосунків з Росією. Крім того, санкції можуть кинути тінь на офіційний візит до США голови КНР Сі Цзіньпіна у вересні.

Раніше The Washington Post першою повідомила, що адміністрація Обами розглядає санкції проти Китаю, і рішення можуть прийняти протягом найближчих декількох тижнів, однак про Росію в публікації не згадали. Крім того, у російському посольстві у США відмовилися коментувати ситуацію.

Нагадаємо, кандидат на посаду президента США Хілларі Клінтон під час зустрічі з прихильниками в Айові звинуватила Росію і деякі інші країни у фінансуванні хакерських атак проти США. Держсекретар США Джон Керрі підозрює, що російські та китайські хакери можуть зламувати його електронну пошту.

Раніше повідомлялось, що російські хакери зламали електронну пошту Пентагону.