У Туреччині арештували двох британських журналістів. Обвинувачують у співпраці з ІД

Двох британських журналістів видання Vice News Туреччина обвинувачує у співпраці з Ісламською Державою після анонімного дзвінка у поліцію

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

Турецький суд видав ордер на арешт двом журналістам видання Vice News, громадянам Британії, та їхньому турецькому колезі за обвинуваченням у співпраці з Ісламською Державою. Раніше журналісти висвітлювали конфлікти в Україні та Іраку. У Туреччині на них чекає суд, хоча дату на разі не призначено.

Кореспондент Джейк Ханрахан та оператор Філіп Пендлбері та їхні турецькі налаштовувач і водій були затримані у четвер під час роботи у південно-східному місті Діярбакір. Там вони займалися нещодавніми конфліктами між турецькими службами безпеки та Патріотичним Революційним Молодіжним Рухом, молодіжним крилом забороненої Робітничої партії Курдистану. 

За словами адвоката, поліція отримала анонімний дзвінок із повідомленням про співпрацю журналістів з "Ісламською державою". Адвокат вважає це безпідставним обвинуваченням. Він також заявляє, що під час допиту журналістам не поставили жодного питання про "Ісламську державу".

Нагадаємо, збройне протистояння між курдами та турецькою владою загострилося після теракту в прикордонному містечку Суруч. Невдовзі після нього президент Таїп Ердоган оголосив про кінець перемир'я із курдськими бойовиками, а також розпочав авіаудари по позиціях Ісламської Держави.