В Росії вперше впав ринок онлайн-продажів електроніки

У першому півріччі 2015 р. онлайн-продажі електроніки та побутової техніки скоротилися на 2,4%. Спад цього сегмента ринку в Росії відбувається вперше

Про скорочення онлайн-продажів електроніки та побутової техніки повідомляє "Коммерсантъ" з посиланням на дані Асоціації компаній інтернет-торгівлі (АКІТ) і дослідницької компанії GfK, передає Еспресо.TV.

Обсяг продажів в інтернет-магазинах склав 72,9 млрд руб. У АКІТ відзначають, що падіння онлайн-продажів електроніки та побутової техніки відбувається вперше.

У звіті АКІТ і Gfk наголошується, що спад спостерігався майже в усіх категоріях товарів: на 5,2% скоротилися продажі комп'ютерів, на 15,7% - споживчої електроніки, на 31,9% - фотоапаратури, по 0,8% втратили велика і дрібна побутова техніка. З усього сегмента побутової техніки та електроніки виросли тільки продажі телефонів і смартфонів (на 23,6%).

За словами виконавчого директора АКІТ Олександра Соколова, спад продажів пов'язаний з важкою макроекономічною ситуацією, яка потягнула за собою зростання цін і зниження купівельної спроможності.

У звіті уточнюється, що спад онлайн-продажів побутової техніки та електроніки відбувся у всіх російських регіонах, крім центральних і далекосхідних.