Грецькі туристи підібрали мігранта у відкритому морі

Сирієць випав із човна, що віз мігрантів із Туреччини до Європи і провів у відкритому морі понад 13 годин, перш ніж на нього наткнулися грецькі туристи

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Independent.

Грецька туристка Сандра Цілігеріду опублікувала в соцмережах фотографію з урятованим сирійським мігрантом. Напівпритомний чоловік учепився за рятувальний жилет у відкритому морі, коли грецькі туристи підібрали його на свій човен. Туристи саме поверталися на материк із маленького грецького острова Псерімос.

Повідомляють, що чоловік на ім'я Мухамед провів у морі близько 13 годин після того, як випав із човна, що віз його родину разом із іншими нелегальними мігрантами з Туреччини в Європу. Через високі хвилі у відкритому морі та сильні течії він так і не зміг залізти назад у маленький човен. Усе, що змогла зробити його родина, - це кинути рятівний жилет.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, чоловіку вдалося возз'єднатися із сім'єю. Цілігеріду розповіла, що всю дорогу на берег сирієць тримав її за руку і дякував за порятунок.

Нагадаємо, Європа переживає найсильнішу кризу з мігрантами із часів Другої світової війни. Серед країн Євросоюзу, Греція, Італія та Угорщина стикаються із найбільшою хвилею мігрантів. Учора в Угорщині зачинили вокзал, щоб не дозволити кільком сотням мігрантів поїхати до Німеччини та Австрії.