Кінокритики визначили найкращий фільм 2015 року

Міжнародна федерація кінопреси FIPRESCI назвала найкращим фільмом стрічку "Шалений Макс: Дорога люті"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Okino.ua.

Міжнародна федерація кінопреси FIPRESCI цього разу назвала найкращою не артхаусну картину, а блокбастер. Так, почесне звання отримав фільм Джорджа Міллера "Шалений Макс: Дорога люті".

Це четвертий фільм постапокаліптичної серії про мандрівника Макса. Стрічка випередила фестивальні хіти, присвячені Голокосту, тиранії і свободі слова. Позаду у цьому рейтингу залишилися каннські фаворити "Син Саула" Ласло Немеша і "Вбивця" Хоу Сяосяня, переможець Берлінале "Таксі" Джафара Панахі, "1001 ніч" Мігела Гомиша, "Левіафан" Звягінцева та інші.

У голосуванні взяли участь 493 члена FIPRESCI з усього світу. Вибирати можна було лише ті фільми, прем'єра яких відбулася після 1 липня 2014 року.

Нагороду "Божевільний Макс", його автор і режисер Джордж Міллер забере 18 вересня на фестивалі в Сан-Себастьяні. Там же пройде гала-показ картини. У заяві у відповідь на нагороду кінокритиків Міллер написав, що надзвичайно здивований такою увагою і йому дуже приємно, що професіонали визнали працю його і його команди.