Медведєв вже передумав забороняти імпортні ліки. Замінити нічим

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв запевнив, що влада країни не мають наміру відмовлятися від імпорту ліків та медичного обладнання для державних закупівель

Про це він написав на своїй сторінці у facebook, передає Еспресо.TV.

"Ми не будемо відмовлятися від імпортної медичної техніки до тих пір, поки не з'явиться 100-відсоткова впевненість в наявності доступних за ціною вітчизняних аналогів належної якості. Кожне рішення буде вивірене, погоджене з медичним співтовариством", - обіцяє прем'єр.

Дискусія про можливу заборону держзакупівель іноземного медичного обладнання та ліків було піднято в ході зустрічі Медведєва з активом регіонального відділення "Єдиної Росії" в Рязані. Прем'єра запитали про перспективи заборони і чи вистачить у Росії потужностей для імпортозаміщення.

"Краще йти трохи повільніше, займатися тут імпортозаміщенням, але бути впевненими, що всі наші лікарні, всі наші поліклініки оснащені нормальним працездатним обладнанням", - запевнив прем'єр.

Нагадаємо, Міністерство промислової торгівлі Росії запропонувало скоротити державні закупівлі імпортних презервативів, через що користувачі соцмереж почали висловлювати обурення

Крім презервативів, що використовують для УЗД та профілактики боротьби зі СНІДом, Мінпромторг запропонував скоротити держзакупівлі антисептиків, марлевих серветок, комп'ютерних томографів, шприців, хірургічних ножиць, пінцетів і десятків інших виробів.