На Харківщині шахраї хотіли вивезти до Росії крадених продуктів на 1 млн грн

На Харківщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою припинила протиправну діяльність угруповання, яке мало намір контрабандою вивезти до Росії привласнену продукцію

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

У серпні зловмисники шахрайством заволоділи продукцією одного з молокопереробних підприємств Харківщини на суму майже 1 мільйон гривень.

Фото: sbu.gov.ua

Встановивши тісні зв’язки з російськими контрабандистами, вони намагалися організувати канал незаконного вивезення привласненої продукції з України в Росію. Діяльність російських контрабандистів, замовників та ініціаторів оборудки перебувала під контролем спецслужб Російської Федерації.

"Співробітники управління СБ України в Харківській області припинили діяльність злочинного угруповання на початковому етапі, коли зловмисники почали завантажувати продукцію до вантажівки-рефрижератора", - йдеться у повідомленні.

Перевалочна база знаходилася на території Харкова у приватному помешканні, де була обладнана сучасною системою відеоспостереження і ретельно охоронялася.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 5 ст. 191 (привласнення майна в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України. Також СБУ перевіряє можливу причетність членів угруповання до фінансування сепаратизму і тероризму на Харківщині.

Нагадаємо, в Харківській області було затримано "на гарячому" двох співробітників однієї з податкових інспекцій Державної фіскальної служби, які використовували своє службове становище для прикриття протиправної діяльності понад 50 фіктивних підприємств, що контролювалися терористичною групою "Оплот".