Полонених на Донбасі мусять обміняти за принципом "всіх на всіх", - голова ОБСЄ

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич закликав усі сторони на Донбасі здійснити обмін полоненими за принципом "всіх на всіх"

Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ, передаєЕспресо.TV

Про це Дачич сьогодні, 2 вересня, сказав після брифінгу зі своїм спеціальним представником в Тристоронній контактній групі, послом Мартіном Сайдіком та головою спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрулом Апаканом. На зустрічі також був присутній генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзанньєр.

"Діючий голова закликав усі сторони вжити кроків, які повинні бути спрямованими на посилення рівня довіри, в тому числі за допомогою обміну полоненими та незаконно утримуваними особами на основі принципу "всіх на всіх", - йдеться у повідомленні.

У цьому зв'язку сказано, що всі сторони на Донбасі повинні дотримуватися зобов'язань з прав людини та справедливого поводження з заручниками.

Окрім того, він відзначив термінову потребу посилити зусилля, які повинні бути спрямованими на досягнення політичного рішення ситуації на Донбасі згідно з Мінськими угодами.

Нагадаємо, що сьогоднішній день, 2 вересня, у зоні АТО характеризувався загостренням обстановки на Луганському напрямку