Сектор Газа за 5 років може повністю збезлюдіти, - ООН

Згідно з новою доповіддю ООН, сектор Газа може стати нежилим місцем протягом найближчих п'яти років, якщо нинішня ситуація не покращуватиметься

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Три військові операції проти Гази і блокада Ізраїлем в останні роки призвели до того, що багато соціально-економічних показників стали гіршими, ніж до захоплення регіону Ізраїлем майже 50 років тому.

У документі, опублікованому Конференцією ООН з торгівлі та розвитку, йдеться, що багато жителів сектора Газа страждають від нестачі продовольства, чистої води і електрики, в той час як обсяги виробництва та рівень зайнятості населення залишаються жалюгідними.

В ООН вважають, що регіону життєво необхідна міжнародна допомога, проте вона не може стати дієвим довгостроковим рішенням.

Влітку Рада ООН з прав людини також звинуватив Ізраїль у військових злочинах під час бойових дій в секторі Газа. Тоді поряд із звинуваченнями на адресу Ізраїлю автори звіту знайшли і численні порушення прав людини в діях палестинського угруповання ХАМАС, що контролює сектор Газа з вересня 2007 року.