Черкаси теж накрило смогом

Черкаська область опинилась в зоні смогу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на управління ДСНС України у Черкаській області, передає Еспресо.TV.

"Зміни в метеорологічній обстановці, західний вітер та високий тиск істотно вплинули на екологічну обстановку із повітрям в більшості районів області та самому обласному центрі", - йдеться у повідомленні.

Станом на 10:00 проблеми відчувають мешканці Жашківського, Звенигородського, Канівського, Золотоніського, Лисянського, Городищеннського, Корсунь-Шевченківського, Черкаського районів та обласного центру.

Через смог істотно збільшилась кількість звернень до медиків людей із хронічними або алергічними захворюваннями, у першу чергу органів дихання.

У ДСНС зазначили, що найближчі перспективи для області невтішні, напрямок вітру істотно не зміниться, як і атмосферний тиск та вологість повітря. 

"Усі зусилля управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також Управління лісового та мисливського господарства наразі спрямовані на моніторинг та недопущення виникнення пожеж у природних екосистемах області", - наголошується у повідомленні.

Так, крім чисельних патрулів та відеоспостереження на особливо загрозливих напрямках у небі здійснює патрулювання літак. Також сьогодні за допомогою вертольоту фахівці обласного управління лісового господарства та ДСНС здійснять контрольний обліт усіх торфовищ та лісових масивів навколо обласного центру.

Усі пожежно-рятувальні підрозділи управління ДСНС переведені у стан підвищеної готовності до дій, посилені особовим складом та додатковою технікою.

Нагадаємо, через горіння лісу між Броварами і Зазим'ям Київ всю ніч затягувало димом, який до світанку став максимально густим і ядучим.

А Вінницю накрив смог через масове спалювання сухої трави та стерні на полях у передмісті, а також пожежу в селі Хотень Хмельницької області.