Фанат "Зоряних війн" вирахував вагу магістра Йоди

Провівши логічні обчислення, редактор журналу про комп'ютерні технології вирахував вагу одного з героїв кіносаги за чотирма різними припущеннями та прийшов до несподіваних результатів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Wired, редактор якого - Ретт Аллен - спробував розрахувати вагу магістра Йоди.

За сценарієм, Люк відправився на Дагобу для вивчення джедайської майстерності. Редактор виробляв розрахунки, відштовхуючись від сцени, в якій Люк стоїть на правій руці догори дригом і тримає на лівій ступні самого гранд-майстра Йоду.

Висновки Ретта про вагу Йоди ґрунтуються на наступних припущеннях:

- Дагоба нагадує Землю відносно гравітації;

- Розподіл ваги тіла Люка схожий на загальнолюдський;

- Зріст Люка - 1 м 75 см, а вага - 68 кг;

- Ніяка сила, окрім сили тяжіння і сили гравітації, на героїв не діє.

Після виведення рівнянь і застосування особливих інструментів оцінки (Tracker Video Analysis) Ретт прийшов до наступних несподіваних висновків.

Або вага Йоди приблизно мінус 44 кг, або він не тисне на ступню Люка, а навпаки, тягне за неї вгору. Крім того, поза, в якій Люк балансує на одній правій руці, не спрацювала б при відсутності на його лівій нозі гранд-майстра. Він би неодмінно впав. Імовірно, Йода допомагає Люку уникнути сорому, вирівнюючи хитку стійку учня.

Раніше Ретт Аллен обчислив вагу Дарта Вейдера. На його думку, він становить близько 209 кг, судячи з тієї сцені, де Дарт піднімає і трясе дорослого мітингаря.