Російські військові воюють на боці Башара Асада, - світові ЗМІ

З'явилися докази військової присутності Росії в Сирії на боці Башара Асада

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на світові ЗМІ.

Провладна сирійська телекомпанія оприлюднила відео, на якому чути, як військові спілкуються російською мовою. На другій хвилині (2:13) відеозапису чути, як голоси кричать "Іще, давай!".

 
Британське видання The Times стверджує, що зображені на відео військові пересуваються на озброєному транспортному засобі, який є найбільш прогресивним у російській армії.

Американське видання Washington Post посилається на профіль у Twitter, який пов'язують із сирійським філіалом терористичної організації "Аль-Каїда", "Фронт ан-Нусра". У соцмережі з'явилися фотографії літаків, які виглядають як російська атакувальна авіація, в тому числі винищувач СУ-34 та дрон. Власник профілю в Twitter стверджує, що фото було зроблено у провінції Ідліб, де знаходяться бойовики сирійської опозиції.

Фото російських безпілотників

Літаки, які схожі на російські винищувачі Су-34

Російська служба BBC повідомляла також про російський десантний корабель "Тапір", який помітили у Босфорі 20 серпня. Аналіз експертів доводить, що на кораблі знаходилися вантажівки та бронетехніка. Вважається, що корабель прямував до Сирії, стверджує видання. Невдовзі після цього сирійська армія опублікувала фото з новими бронетранспортерами БТР-82А, які раніше не поставлялися.

Нагадаємо, нещодавно ізраїльські ЗМІ повідомляли, що Путін планує надіслати в Сирію на підтримку Асада військових і техніку та зайняти цілу військову базу.