Рятувальники пояснили, чому досі не приборкали пожежу під Києвом

Гасіння пожежі у Білодібровському лісництві Дарницького лісопаркового господарства ускладнюється великою площею горіння, спекотною погодою та поривчастим змінним вітром

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Головне управління ДСНС України у Києві.

Загальна площа пожежі становить близько 15 га.

Як стало відомо, пожежа виникла вдень 2 вересня.

"Заявку про пожежу було передано лісникам, які відразу прибули на місце виклику та намагались загасити пожежу самостійно, проте їм це не вдалося та о 14:18 вони попросили допомоги у рятувальників Головного управління ДСНС України у м. Києві", - йдеться у повідомленні.

Станом на 6:00 3 вересня на місці виклику працює 21 одиниця пожежної техніки підрозділів Головного управління ДСНС України у Києві, Київської області та лісопаркового господарства, одна одиниця автотракторної техніки та дві одиниці поливомиючої техніки зі здійсненням об’їзду території лісу для виявлення можливих нових осередків загорання.

Також на місці події працюють рятувальники Київської міської державної адміністрації.

"Наразі оборано 6-ий, 24-ий, 14-ий квартали, а в 37-му та 38-му відбувається вирубка дерев на шляху вогню, аби запобігти поширенню вогню та подальшому розвитку пожежі", - наголосили у ДСНС.

Рятувальники запевняють, що ситуація контрольована. Жертв і постраждалих унаслідок пожежі немає.

Нагадаємо, через пожежу в Києві спостерігається значне задимлення.

У зв’язку з розповсюдженням продуктів горіння сьогодні у школах Києва скорочено навчальний день, а у п'ятницю, 4 вересня, навчальний процес буде призупинено взагалі.